Lees alles over keukens, sanitair & meer!

Van onderhoudstips voor jouw nieuwe keuken, tegels of sanitair tot de nieuwste trends, je leest alles wat jij wil weten in onze blogs!

Alle blogs
sanitair
tegels
keukens
Kies producttype

Maatregelen Covid-19

Maatregelen rondom covid-19 – Het bezoek aan de studio’s van Qoqon Bij Qoqon is de gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers een hoge prioriteit. Ten aanzien van Covid-19 volgen wij de richtlijnen van het RIVM voor jouw en onze veiligheid. Graag voor jouw bezoek de huisregels doornemen. Bezoek aan onze studio zonder afspraak is mogelijk. Je bent ook zonder afspraak weer van harte welkom in onze studio. Wil je geadviseerd worden, dan raden we wel aan een afspraak te maken zodat er zeker weten iemand voor je klaarstaat. Kom met maximaal 2 personen. Wij vragen je om met maximaal 2 personen naar de afspraak te komen. Het dragen van een mondmasker is verplicht. Het dragen van een mondmasker is verplicht. Het dragen van een mondmasker is verplicht voor bezoekers van 13 jaar of ouder. Hygiëne voorschriften Bij het bezoek in de studio nemen wij de hygiëne voorschriften van de RIVM in acht. We houden gepaste afstand van minimaal 1,5 meter en dragen een mondkapje. Handen worden met regelmaat gedesinfecteerd. Tevens proberen wij het aanraken van apparatuur en producten zoveel mogelijk te vermijden. Verzet jouw afspraak bij (lichte) klachten Als je (lichte) symptomen hebt die overeenkomen met het COVID-19 virus vragen wij je dringend jouw afspraak naar een later moment te verzetten. Je kunt bellen naar 0341-371080 of  een mail sturen naar info@qoqon.nl. Bij (lichte) symptomen bij medewerkers is sprake van ziekte en wordt door hen niet gewerkt. Hartelijk dank voor jouw medewerking en begrip. Team Qoqon.

Lees meer

5 badkamerbestendige planten

Planten zijn niet weg te denken uit Nederlandse huiskamers. De afgelopen jaren is de populariteit van binnenplanten enorm toegenomen. Naast dat planten gewoon heel gezellig staan in jouw huis, hebben ze nog meer voordelen. Ze zorgen voor een goede akoestiek en ze zuiveren de lucht. Sommige planten nemen zelfs allergenen op! Wil je jouw badkamer en toilet ook voorzien van toffe planten? Houd er dan rekening mee dat de plant goed moet kunnen overleven in ruimtes waar het vochtig en/of donker is. Wij hebben een kleine selectie gemaakt van planten die je gerust in jouw sanitaire ruimte kunt plaatsen. 1. De Sierasperge Deze plant gedijt in een vochtige ruimte en is vrij eenvoudig te verzorgen. De plant houdt niet van een te droge grond, maar zelfs dat kan ze wel even overleven dankzij de knolletjes die de plant gebruikt als waterreservoir. Krijgt de plant te weinig water? Dan zullen de blaadjes vallen. Bij een hoge luchtvochtigheid, zal dat niet gauw gebeuren. 2. De Lepelplant Voor een ieder die alles behalve groene vingers heeft is dit de ideale plant. Deze ijzersterke plant is bijna niet dood te krijgen omdat het duidelijk te zien is wanneer de plant water nodig heeft, namelijk wanneer de bladeren gaan hangen. En hij doet het ook nog eens erg goed in de badkamer!  Zodra hij weer kan drinken, zie je de plant ook binnen no-time weer opknappen. Deze plant is in grote of kleine formaten verkrijgbaar en is daarmee ideaal aan te passen op jouw ruimte. 3. De Aloë Vera De aloë vera heeft weinig water nodig, waardoor deze het uitstekend doet in een badkamer of toilet. Wél heeft deze plant zonlicht nodig. Een raam in de sanitaire ruimte waar je de aloë vera plaatst is zeker geen overbodige luxe.   4. De Orchidee De orchidee houdt van vochtige ruimtes en wordt dus ook erg vrolijk van een plekje in de badkamer! Net als de aloë vera heeft de orchidee ook zonlicht nodig. De plant zal het niet lang volhouden in een ruimte waar continu gebrek aan zonlicht is. 5. De Bromelia Welke plant het wél goed doet zonder zonlicht is de bromelia. Deze plant kan overleven in een omgeving met alleen kunstlicht en gedijt ook nog eens in vochtige ruimtes. Ideaal dus!    

Lees meer

Alles over tegels: legverbanden

Alles over tegels: legverbanden Het leuke aan tegels is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Met alle verschillende soorten en maten die verkrijgbaar zijn kun jij jouw woonvloer, keuken of badkamer perfect aan laten sluiten op jouw woonstijl. Niet alleen het aanbod is de afgelopen jaren enorm veel gevarieerder geworden, ook worden we steeds creatiever! Steeds vaker worden er speelse legverbanden gebruikt om ruimtes helemaal tot hun recht te laten komen. In dit artikel vertellen wij jou alles over de verschillende legverbanden. Kruisverband Kruisverband is wanneer de tegels recht naast en recht boven elkaar gezet worden. De voegen vormen dan een kruisvorm. Deze methode is nog altijd populair, vanwege de rustige uitstraling. Foto: Porcelanosa Halfsteenverband Het halfsteenverband herken je ongetwijfeld van buitenmuren. Het halfsteenverband kenmerkt zich met het feit dat de tweede rij exact een half steentje opgeschoven is ten opzichte van de eerste rij. Deze techniek kun je ook prima op tegels toepassen voor een stoere, unieke look. Foto: originalmissiontile.com Diagonaalverband Draai het halfsteenverband 45 graden en voilá, daar ontstaat het diagonaalverband. De rijen lopen in diagonale lijnen van grond tot plafond. Foto: opun.co.uk Wildverband Wildverband heeft op het eerste oog wel wat weg van halfsteenverband. Toch is er een groot verschil. Waar de tegels bij halfsteenverband altijd precies een half steentje naar links wordt geplaatst ten opzichte van de onderliggende rij, is wildverband… wild. Bij dit verband wordt de tegel willekeuriger ‘opgeschoven’ ten opzichte van de onderliggende rij om een speels en uniek effect te creëren. Ook hebben de tegels bij wildverband soms verschillende afmetingen.   Visgraatverband Al geruime tijd is visgraat een enorme trend, dus je hebt er vast wel van gehoord. Maar wist je ook dat bij visgraat áltijd de punt naar boven of onder wijst? Wijst de punt naar links of rechts, dan heet dit keperverband. Foto: Aparici  

Lees meer

Qoqon koperskeus

Qoqon Koperskeus – Altijd de juiste informatie Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt ontzettend veel kijken. Ondanks dat het een hele leuke gebeurtenis is, komt er ook veel op je af. Al vóór en tijdens de bouw moeten er een hoop belangrijke keuzes gemaakt worden die van grote invloed zijn op jouw uiteindelijke woongeluk. En bij keuzes maken komt vaak keuzestress om de hoek kijken. Vooral bij grote keuzes als deze. Maar dat hoeft niet! Want met onze Koperskeus service helpen wij jou met het maken van weloverwogen beslissingen, zodat jij zeker bent van jouw zaak en zonder stress jouw woning kunt optimaliseren. Wat is Koperskeus? Koperskeus draait voornamelijk om het verstrekken van informatie. Samen met de kopersbegeleider verken je jouw wensen en bekijken wij samen of dit aansluit met de mogelijkheden voor jouw nieuwe woning. Hierbij wordt wet- en regelgeving, technische haalbaarheid en budget in overweging genomen. Wij stellen je op de hoogte van de consequenties voor het bouwproces en de kosten van elke keuze die jij maakt. De kopersbegeleider fungeert naast adviseur ook als jouw persoonlijke contactpersoon. Aan hem of haar kun je al jouw vragen stellen. Tevens bewaakt jouw kopersbegeleider het proces en de sluitingstermijnen, zodat alles volgens planning gaat.   Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Wil jij graag alles tot in de puntjes weten, voordat jij overgaat op het maken van beslissingen? Dan is deze service vast en zeker iets voor jou. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat jouw gegevens achter via ons contactformulier en wij nemen contact met jou op.  

Lees meer

Qoqon Woonklaar

Heb je een nieuwe woning gekocht of is het tijd om jouw huidige woning te gaan verbouwen, maar heb jij twee linker handen, houd je niet van klussen of heb je hier simpelweg geen tijd voor? Dan is ‘Woonklaar kopen’ wellicht iets voor jou. Met deze service maken wij jouw woning klaar voor de verhuizing! En dan bedoelen we ook echt hélemaal klaar. Van vloer- en wandafwerking tot het monteren van jouw raamdecoratie, wij regelen het voor je. Hoe werkt het? Ben je geïnteresseerd in onze Woonklaar kopen service? Dan maken wij graag een afspraak om samen met jou de tekeningen van jouw woning door te nemen. Zo krijgt onze adviseur direct een goed beeld van de mogelijkheden voor jouw woonruimtes. Na het in kaart brengen van de mogelijkheden komt het leukste deel. Samen met jouw adviseur ga jij op zoek naar jouw ideale vloer- en wandafwerkingen, deuren en/of zonweringen. Indien gewenst brengt hij of zij jou volledig op de hoogte van de nieuwste trends en populaire keuzes. De adviseur neemt hierbij ook altijd praktische oogpunten in overweging, zodat jij een gedegen keuze kunt maken en lang plezier zult hebben van jouw thuis. Als het gesprek rond is en alle keuzes zijn gemaakt, zul je van de adviseur een offerte ontvangen waarin duidelijk omschreven staat wat er aan werkzaamheden plaats zal vinden en wat de afwerkingsopties zullen kosten. Planning en uitvoering Als alle keuzes definitief zijn kunnen wij starten met plannen. In het geval van nieuwbouw, sluiten we de planning zo goed mogelijk aan op de oplevering van jouw woning, zodat jij zo snel mogelijk van je nieuwe woning kan genieten. Kort nadat jij de sleutels van jouw woning hebt ontvangen zal er nog een afspraak plaatsvinden in de woning, waar we verschillende metingen doen en de werkzaamheden nogmaals bespreken. Als alles in orde is, ontvangen wij graag een sleutel en kunnen we aan de slag! Wij gaan het hele proces invulling geven. Hierbij doen wij beroep op ons netwerk van vakbekwame timmerlieden, schilders, behangers, parketteurs, monteurs, afbouwpartners, stoffeerders en interieurstylisten. Jouw woning zal door hen helemaal Woonklaar gemaakt worden, zonder dat jij hier zelf naar hoeft om te kijken. (Dat mag natuurlijk wel, je bent van harte welkom af en toe een kijkje te nemen!) Oplevering Zodra alle werkzaamheden gedaan zijn, wordt alles nog netjes schoongemaakt. Wij leveren jouw woning dus écht helemaal instapklaar op. Jij hoeft alleen nog maar de verhuisdozen uit te pakken. Vragen of interesse in Woonklaar kopen? Heb je een nieuwbouwwoning gekocht waar wij partner van zijn? Dan nemen wij vanzelf contact met jou op om een afspraak te maken. Je kunt op dat moment aangeven interesse te hebben en wij zorgen dat wij goed voorbereid zijn op jouw komst naar de studio. Heb jij bestaande bouw gekocht of is jouw huidige woning toe aan renovatie? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of 024 – 750 33 00.

Lees meer

Alles over apparatuur: kookplaten

Alles over apparatuur: kookplaten Op zoek naar een nieuwe kookplaat? Dan is het goed om uit te zoeken wat het beste bij jou past. Ten opzichte van vroeger is er veel veranderd in de wereld van kookplaten. Dat betekent dat er altijd een kookplaat is die perfect aansluit bij jouw wensen. Maar waar moet je op letten bij het uitkiezen van jouw nieuwe kookplaat? Wij vertellen het. Gas, elektrisch of een combi? Kook jij het liefst op gas, kook je liever elektrisch of wil je graag een kookplaat die in beide opties voorziet? Als je deze keuze hebt gemaakt, wordt de zoektocht al een stuk eenvoudiger. Wij hebben de voordelen en nadelen van elektrisch koken en koken op gas voor jou op een rijtje gezet. De voordelen van koken op gas: De aanschaf van gaskookplaten is over het algemeen voordeliger dan een elektrische kookplaat. Koken op gas is momenteel goedkoper dan koken op elektra. (Let wel; in de toekomst zal koken op gas waarschijnlijk duurder worden dan elektriciteit: Volgens de Consumentenbond zullen de kosten in 2030 ca. €33 per jaar bedragen als je kookt op gas en €29 per jaar als je kookt op elektra.) Een gas kookplaat is eenvoudig aan te sluiten als er een gasaansluiting in de keuken aanwezig is. Je zult geen Perilex stopcontact en extra kookgroep nodig hebben. Dit heb je wel nodig als je van gas overstapt op elektrisch koken. Voor koken op gas zijn alle pannen geschikt. Bij elektrisch koken heb je soms speciale pannen nodig. De nadelen van koken op gas: Gaskookplaten zijn niet eenvoudig schoon te houden. Gasloos wonen is de toekomst. Lees meer over gasloos wonen. Dit betekent onder andere dat vrijwel alle nieuwbouwwoningen tegenwoordig niet meer worden voorzien van een gasaansluiting. Koken op gas is onveiliger dan elektrisch koken. De voordelen van zowel koken op gas als elektriciteit ervaren? Dat kan met een combinatie kookplaat. (Foto: SieMatic) Ons advies: Kies voor elektrisch De voordelen van elektrisch koken Een elektrische kookplaat past bij de toekomst van gasloos wonen. Elektrisch koken is veiliger dan koken op gas, je hebt immers geen open vuur. Elektrisch koken is efficiënter. Je hebt aanzienlijk minder warmte verlies. Elektrische kookplaten zijn eenvoudig schoon te maken en dragen daarmee bij aan een hygiënische kookomgeving. En de nadelen Elektrische kookstellen zijn doorgaans duurder in de aanschaf dan gasstellen. Bij overstap van koken op gas naar elektrisch koken heb je doorgaans een extra stroomgroep en Perilex stopcontact nodig. Koken op elektriciteit is momenteel duurder dan koken op gas. Let wel; dit zal in de toekomst waarschijnlijk veranderen. Kies voor elektrisch Hoewel zowel gaskookplaten als elektrische kookplaten komen met voor- en nadelen, zijn meeste voordelen van koken op gas voornamelijk op de korte termijn voelbaar. Als je momenteel op gas kookt is een elektrische kookplaat een grote investering, maar jouw keuken is wel klaar voor de toekomst en je bent van alle gemakken voorzien die elektrische kookplaten te bieden hebben. Heb jij een nieuwbouwwoning gekocht? Dan wordt deze hoogstwaarschijnlijk zelfs niet voorzien van een gasaansluiting. In dat geval heb je alleen de keuze voor elektrisch. Hoewel zowel gaskookplaten als elektrische kookplaten komen met voor- en nadelen, zijn meeste voordelen van koken op gas voornamelijk op de korte termijn voelbaar. Inductiekookplaat met afzuiging. (Foto: Nobilia) Elektrisch koken: Inductie of keramisch? Kies je voor elektrisch? Dan is het goed je in te lezen over de verschillende soorten elektrische kookplaten. Er zijn drie types: De klassieke elektrische kookplaat, de keramische kookplaat en de inductiekookplaat. Omdat de klassieke elektrische kookplaat achterhaald is, gaan we in dit artikel alleen dieper in op de overige twee soorten. De voordelen van inductie ten opzichte van keramisch: Een inductiekookplaat is efficiënter dan een keramische plaat. Alleen de oppervlakte waar de pan op staat wordt verhit. Bij een keramische plaat wordt de gehele kookzone verhit. De inductieplaat warmt sneller op en koelt sneller af dan de keramische plaat. Koken op inductie is veilig; de kookzones kunnen alleen aan als er een pan op staat en gaan automatisch uit als je de pan verwijdert. En de nadelen: Inductiekookplaten zijn duurder in aanschaf dan keramische kookplaten. Conclusie: De inductiekookplaat heeft verreweg de meeste voordelen van alle soorten kookplaten. Het enige nadeel is dat het de grootste investering met zich meebrengt. Ondanks dat adviseren wij zeker de inductiekookplaat vanwege alle voordelen die het oplevert op de lange termijn. Weet jij ondertussen welke plaat het beste bij jou past? Succes met jouw zoektocht naar de perfecte kookplaat.  

Lees meer

Maak jouw afspraak!

De studio's zijn zonder afspraak te bezoeken (m.u.v. Qoqon Deventer). Laat je inspireren door ons verrassende assortiment! Wil jij advies van één van onze keuken- of sanitairexperts? Dan raden wij aan een afspraak in te plannen, zodat er zeker weten iemand voor jou klaarstaat. Tot gauw!