3 recepten voor jouw paasbrunch

pexels-jeshootscom-1040161

22 maart '21

3 recepten voor jouw paasbrunch

Nog een paar weken en dan is het alweer Pasen! Bij deze vrolijke feestdag mogen de eieren natuurlijk niet ontbreken. Wil jij dit jaar eieren bij de brunch maar ben je wel toe aan wat anders dan het traditioneel gekookte eitje? Probeer één van deze 3 eenvoudige maar verrassende recepten!

 

Ei-soufflé

Dit heb je vast nog nooit gegeten, maar is met weinig ingrediënten te maken en smaakt heerlijk. Het is iets meer werk om te maken dan een regulier omeletje, maar is het dubbel en dwars waard.

Benodigdheden:

Hoe te bereiden:

  1.  Scheid de eidooiers van het eiwit. Doe het eiwit in een mengkom en de dooiers in een kleinere kom.
  2.  Voeg de zout toe aan de eidooiers en meng het samen tot een glad geheel.
  3. Voeg 1 theelepel suiker toe aan het eiwit en klop het op met de mixer of de garde tot het een wolkachtige structuur heeft. Klop niet te lang door, dan verliest het eiwit de structuur weer.
  4. Voeg het eigeel toe aan het eiwit en meng dit rustig samen tot één geheel.
  5. Zet de steelpan op het laag vuur en bedek de bodem met een beetje boter of olie.
  6. Giet het ei in de pan en verspreid het evenredig over de pan.
  7. Laat het ei 3 tot 4 minuten op laag vuur gaar koken. (De bovenkant zal licht van kleur blijven, dat hoort zo.)
  8. Vouw met een spatel het ei rustig dubbel en druk het een beetje aan.
  9. Optioneel: Bak de zijkanten nog even mee door het ei tegen de rand van de pan aan te duwen.

 

Gekleurde eieren:

Blijf je liever trouw aan het traditionele gekookte eitje? fleur ‘m op met een beetje kleur!

Benodigdheden:

Hoe te bereiden:

  1. Kook de eieren tot een gewenste hardheid.
  2. Pel de eieren.
  3. Pak bekers, glazen of iets anders om de eieren in te leggen. Vul naar verhouding met koud water en kleurstof. Per 120ml water heb je 10 tot 20 druppels kleurstof nodig.
    Tip: Met rood, blauw en geel kun je eindeloos varieren! Geel + blauw = groen, rood + blauw = paars. Etc. Leuk om samen met de kinderen te proberen!
  4. Roer de kleurstof goed door het water.
  5. Leg de gepelde eieren in de bekers en laat het voor ten minste 2 uur rusten.

 

Eetbaar paasmandje 

Niets leuker om je (gekleurde) eitjes in te stoppen dan deze eetbare paasmand! Deze mand is niet alleen leuk en lekker om te eten, maar ook leuk om te maken! Je kunt zelf kiezen welk deeg je het liefst gebruikt. In dit recept kiezen we voor gemak met de Koopmans mix voor witbrood.

foto: fabartdiy.com

Benodigdheden: 

Bereidingswijze: 

  1. Doe de mix in een beslagkom en voeg 275ml handwarm water en 20 gram boter toe.
  2. Kneed het geheel in ca. 4 minuten tot een soepel deeg.
  3. Laat het brooddeeg in de kom en dek de kom af met verhoudfolie. Laat het deeg 10 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  4. Verwarm de oven voor.
  5. Druk het brooddeeg plat en rol het uit tot een vierkante lap.
  6. Snijd het deeg in repen van ca. 1cm dik.
  7. Bekleed één of meerdere schalen met aluminiumfolie, draai de schaal om met de bovenkant naar boven en bestrijk de folie licht met olie.
  8. Laat de deeg reepjes van boven naar beneden over het kommetje ‘vallen’. Druk het midden goed aan.
  9. Ga met de overige deegreepjes om-en-om boven- en onderlangs de verticale reepjes tot je helemaal onderaan het schaaltje bent.
  10.  Besmeer de broodmandjes met een beetje melk en bak deze in ongeveer 25 minuten gaar.
  11.  Om een hengsel te maken; Vlecht een streng deeg, leg de streng over een kommetje met zilverfolie heen Gebruik hiervoor een kommetje met dezelfde diameter als het mandje. Zet het geheel in de oven en bak af. Het hengsel kun je op het einde gemakkelijk aan het mandje vastmaken met cocktailprikkertjes.

 

Vrolijke Paasdagen toegewenst namens Qoqon!